Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Getuigenissen

Eric

Zo simpel is het.

KLI_Eric Veyfeyken.jpg

In functie van een artikel voor het weekblad Kerk en Leven eerder dit jaar (2021), was Eric zo vrij om iets meer te willen vertellen over zijn leven op Lindelheide. Hij nodigde me uit in zijn huis:

De deur van zijn huisje vliegt (automatisch) open. Ik ontmoet Eric en voel direct dat hij me met zijn 24 jaar aanwezigheid op Lindelheide en met zijn wijze leeftijd van 65 jaar, heel wat gaat kunnen vertellen. 

Een duikongeluk op 19-jarige leeftijd zorgde ervoor dat hij zijn halswervel brak en in een rolstoel terechtkwam. Door zijn quasi volledige verlamming kan hij dus niet zonder zijn elektrische rolstoel en de hulp van de begeleiders. Toch ziet hij zijn situatie positief in. 

Het is wat het is en we moeten verder. Zo simpel is het.

Zo simpel is het voor hem, chapeau, een geboren optimist dus!

Tot voor de fusie met De Klimroos, zetelde Eric in de Raad van Beheer van Lindelheide. Nu maakt hij ook deel uit van de Raad van Toezicht en van de Gebruikersraad van De Klimroos, de Adviesraad van Lindelheide en van de Gebruikersraad van vzw Stijn. Een bezig bij dus!

Eric vertelt: “Ik ben afkomstig van ’t Lindel en zie het als een geluk om in m’n geboortedorp te kunnen blijven wonen. Het is er rolstoeltoegankelijk, zowel op het terrein als daarbuiten. Je woont hier tegen de Kempense bossen aan en er is zelfs een rolstoeltoegankelijk wandelpad, recht tegenover de huisjes, ‘wandelen met wielen’ genaamd.”

Lindelheide is een dorp op zich, fijn om te leven en de omgang tussen de bewoners is ook erg goed.

Terwijl ik hem laat spreken, kijk ik uit over zijn tuin met op enkele meters van ons af een enorme bedrijvigheid aan vogels. Tientallen koolmeesjes doen hun uiterste best om me af te leiden, en dat lukt behoorlijk. Het is prachtig om te zien.

Ik ben er trouwens ook mee bezig om de gemeente ertoe aan te zetten nog een rolstoelvriendelijk pad te voorzien van aan Lindelheide tot aan het Hobos.

Een mooi wandelgebied, een bos, dat hier ook tegenaan leunt. Projecten genoeg dus voor Eric. Hij betekent beslist een enorme meerwaarde voor zijn omgeving!